Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αιωνία του η μνήμη...

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Πρωτοπρεσβύτερος  +Δημήτριος Κουτσονικολής

Με την εκδημία του, την απρόσμενη και αιφνίδια, στερείται το χωριό μας τον καλό μας ιερέα, ποιμένα και πνευματικό του πατέρα. Αγάπησε με ευλάβεια και ζήλο την ενορία του Αγίου Δημητρίου του χωριού μας, και αισθανόταν χαρά και αγαλλίαση, που μετά από 35 χρόνια που υπηρέτησε στο Λευκοχώρι, επέστρεψε στη γενέτειρά του – Μειλίχιος,, Πράος και ταπεινός! Πάντοτε ευγενικός και πρόθυμος, αλλά και εξυπηρετικός σε όλους τους συμπατριώτες. Η προσφορά του, στα εκκλησιαστικά, μεγάλη! Η απουσία του θα είναι αισθητή και το κενό που άφησε θα είναι δυσαναπλήρωτο. Θα τον ενθυμούμαστε με αγαθές αναμνήσεις. Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε για όσα προσέφερε στην εκκλησία του χωριού μας. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιώνια.



Το Ιερατικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  λειτούργησε επί εξαετία  (1976 -1982) στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου με πράξη και υπό την εποπτεία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Θεοφίλου.

Στην φωτογραφία διακρίνονται ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης   π. Χρυσόστομος Ζαχαρόπουλος, ένας από τους διδάξαντες στη σχολή, και οι συμπατριώτες μας ιερείς: Παναγιώτης Πετρόπουλος τρίτος από αριστερά, Χαράλαμπος Πετρόπουλος  δεύτερος από δεξιά και ο Δημήτριος Κουτσονικολής, δεύτερος από αριστερά στους ορθίους.

 


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου