Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αντάμωμα Πανοπουλαίων

Αντάµωµα Πανοπουλαίων
 

Με επιτυχία συνεχίστηκε η προσπάθεια των Πανοπουλαίων να επιστρέψουν στις ρίζες τους, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, που ξεκίνησε ο Γ. Πανόπουλος από τον Τσερβίκο µε τη συµµετοχή και σηµαντική βοήθεια των Πανοπουλαίων που διαµένουν στο χωριό. Το φιλόξενο χωριό Γαλατάς Γορτυνίας τους υποδέχτηκε όλους µε πολλή αγάπη µαζί µε τις οικογένειες τους. Το αντάµωµα επεκτάθηκε και τίµησαν το χωριό µε την παρουσία τους όλοι όσοι έχουν ρίζα Γαλατιανή!!!
Είναι µεγάλη επιτυχία για το χωριό να µπορεί έστω µια φορά το χρόνο να καµαρώνει τα παιδιά του, που αναζήτησαν την τύχη τους σε άλλα µέρη και κατάφεραν να προοδεύσουν και να κατακτήσουν προσωπικές και επαγγελµατικές επιτυχίες!! Πιστεύω ότι τείνει να καθιερωθεί και ζητάµε τη βοήθειά σας, ώστε κάθε χρόνο να εµπλουτίζεται µε νέες παρουσίες!!!!! Είναι µια ευκαιρία να γνωριστούµε και να επικοινωνήσουµε µε συγγενείς και φίλους, κόντρα στην εποχή που ενισχύει την αποµόνωση και µας θέλει ξένους, αν και ζούµε πολλές φορές κοντά ή και στην ίδια πόλη!!!!!! Εύχοµαι να επισκεπτόµαστε το χωριό και σε άλλες εκδηλώσεις.
Η εκδήλωση ξεκίνησε µε τον εκκλησιασµό από τον παπά - Πάνο στο πανέµορφο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια στρώθηκε το τραπέζι µε όλα τα καλά. Εκτός από τις δυο γίδες, που µαγειρεύτηκαν στο παραδοσιακό πια λεβέτι του κυρ Χρήστου Πανόπουλου, ο καθένας είχε φροντίσει ώστε να µη λείψει τίποτα από αυτό το αντάµωµα. Άφθονο κρασί, πολλά αναψυκτικά και πεντανόστιµα γλυκά ικανοποίησαν το µάτι και το στοµάχι όλων.
Το προαύλιο γέµισε φωνές, αναµνήσεις και συγκίνηση!!! Ήταν µια ευκαιρία να συναντηθούν συγγενείς και συµπατριώτες, να θυµηθούν τα παλιά, να µιλήσουν για το σήµερα και το αύριο του χωριού µας και να παρασυρθούν σε ένα µοναδικό γλέντι µε µουσική.
Τους ευχαριστούµε όλους για τη συµµετοχή και από τώρα ανανεώνουµε το ραντεβού για του χρόνου. Ας προσπαθήσουµε να είµαστε όλοι εκεί, µαζί µε όλους τους πατριώτες Γαλατιανούς. Στόχος µας να ξεφυλλίσουµε τις παιδικές µας θύµησες, να αναθερµάνουµε την αγάπη για το χωριό µας και για τα πατρικά µας σπίτια που σιγά-σιγά ερηµώνουν. Καιρός να αναδείξουµε τις ανθρώπινες αξίες -τις σταθερές αναφορές µας-, οι οποίες µας κρατούν όρθιους σαν κυπαρίσσι σ' όποιο γκρεµό, σ' όποιο µονοπάτι κι αν βρεθούµε
Καλή αντάµωση.
Βιβή Χρήστου Πανοπούλου
Εφημερίδα " Το Μπουλιάρι" Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2013
 
 
 
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου